Zitten voor gebruik… dit is hét ultieme relax liedje

Innerlijke rust vinden. Froukje heeft er in de serie ‘Laad me met rust!’ al een hele zoektocht aan besteed. Een ontspanningssessie met klankschalen, intuïtief schilderen, de natuur in met een witte heks en een bezoekje aan een medium. Wetenschappers hebben nu bepaald dat muziek een bepalende rol speelt in het verlagen van je stresslevel. En voor het gemak hebben ze meteen de meest rustgevende plaat ter wereld geselecteerd. Makkelijker kunnen we het niet maken.

Neurowetenschappers hebben het effect van muziektherapie op je stresslevel onderzocht. De testpersonen kregen allereerst een puzzel voorgelegd om een beetje stress op te roepen (persoonlijk word ik daar dus juist rustig van… sudoku’s for life!) en tijdens het puzzelen werden dan onder meer de hartslag, bloeddruk en ademhaling gemeten. Tijdens het afspelen van verschillende liedjes werden deze stress-indicatoren steeds opnieuw gecheckt.

Tijdens het horen van de track ‘Weightless’ van Marconi Union daalde het stresslevel van de deelnemers met maar liefst 65%. Dit resultaat is overigens niet geheel toevallig, het nummer werd in samenwerking met muziektherapeuten speciaal voor dit doel gecomponeerd. Het zijn de speciale harmonieën en ritmes in het muziekstuk die het positieve effect op je stresslevel hebben.

Nieuwsgierig? Dit is ‘Weightless’! Niet echt een dansplaat… maar voor ongetwijfeld velen onder ons makkelijker dan een potje geforceerd mediteren.

Bron: Mynd.nu

Written By
More from Kees!

Manon Meijers: heldin op hoge hakken

Vorige week bleek maar weer eens hoe hardnekkig het ideaalbeeld waaraan vrouwen...
Read More