Hmmmmmm Sachertorte / Foto: Bianca Mentil via Pixabay

Zin in chocoladetaart? Neem het als ontbijt!

Leuker kunnen we het niet maken, wel lekkerder. Een paar weken geleden bleek al uit onderzoek dat je van een ijsje als ontbijt slimmer wordt. Dat bolletje kan voortaan op stuk chocoladetaart, want niet alleen word je daar óók slimmer van: het is ook nog eens goed voor de lijn. Of op zijn minst is de kans een stuk kleiner dat die cake dan ergens op je heupen blijft zitten.

Dat af en toe wat (pure) chocolade goed voor je kan zijn is al langer bekend. Een recente studie van de Syracuse University bevestigt nogmaals dat regelmatig chocolade eten je cognitieve vaardigheden bevordert; het stimuleert je hersenen om te leren, te onthouden (wel handig wanneer je aan het leren bent), zaken te onderscheiden en kennis uit te wisselen. Neem je je portie nou vroeg op de dag, dan ben je vervolgens die hele dag productiever.

Volgens dr. Daniela Jakubowicz heeft je lichaam ‘s morgens energie nodig om op gang te komen en je lijf zou voeding op dat moment ook effectiever verwerken. De ‘gevolgen’ van een stuk taart voor negen uur ‘s morgens zijn daardoor een stuk kleiner dan later op de dag. In het onderzoek onder 1000 mensen viel de groep die een ontbijt van 600 kcal namen, iets meer af dan de groep die zich tot 300 kcal beperkte.

Driewerf hoera voor chocola!

Nou oké, vijfwerf dan. Nog even een paar gezondheidsvoordelen van chocolade op een rijtje:

  1. Het stimuleert de bloedsomloop
  2. Chocolade zou de kans op een hartaanval met 17% doen afnemen
  3. Het barst van de mineralen als ijzer, zink, kalium en selenium
  4. Het is goed voor je huid
  5. Het is goed voor je humeur, chocola bevat hetzelfde stofje (fenylethylamine) dat we aanmaken wanneer we verliefd zijn

Kleine disclaimer: Kees! is geen dokter en chocola geen wondermiddel. Maar als we een paar goede redenen kunnen geven om het vaker te eten willen we je die toch niet onthouden.

Bron: Gotta do the right thing

Written By
More from Kees!

Survivalguide voor rotdagen

Je hebt ze wel eens. Sterker nog: we hebben ze allemaal wel...
Read More