Jennifer en Eva voor de Female Cancer Foundation / Foto: Carin Verbruggen

Wist je dit al? Natuurazijn spoort voorstadium baarmoederhalskanker op

Goed nieuws voor vrouwen in ontwikkelingslanden die niet net als wij regelmatig een oproep krijgen voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Met behulp van iets simpels als natuurazijn kan deze ziekte opgespoord worden en een grote stap worden gezet richting het uitroeien van deze vorm van kanker. De Female Cancer Foundation (FCF) biedt daarom vanaf aankomende week (en slechts voor één week) ‘Miracle Life Saving Vinegar’ aan: een natuurazijn waarvan de opbrengsten naar dit nobele streven gaan.

De methode om met natuurazijn baarmoederhalskanker vroegtijdig op te sporen en vrouwen zo sneller te kunnen helpen wordt door de FCF al ruim tien jaar toegepast in Afrika en Azië. Hier hebben al miljoenen vrouwen baat bij gehad. Samen met de World Health Organization wil de stichting baarmoederhalskanker in 2030 overal ter wereld uitbannen. Dat kan, deze kankersoort kan gestopt worden. Om extra fondsen voor dit doel te werven wordt nu de ‘Miracle’ azijn verkocht voor €1,50, een samenwerking tussen FCF en Albert Heijn.

Ambassadeurs Jennifer Hoffman en Eva Jinek leggen even rustig uit hoe het gebruik van azijn precies in zijn werk gaat en wat er met de bijdrages gedaan kan worden.

Tekst gaat onder de video verder.

Vroeg signaleren

Waneer de baarmoederhals met natuurazijn wordt aangestipt lichten de ‘slechte’ cellen wit op en zijn dus direct herkenbaar. Een vroege signaleringen vergroot de kans op overleven aanzienlijk, aldus gynaecoloog-oncoloog en oprichter van de Female Cancer Foundation, prof. dr. Lex Peters.

Peters: “Elke twee minuten overlijdt er een vrouw een baarmoederhalskanker. In Nederland krijgt iedere vrouw vanaf dertig jaar elke vijf jaar een uitstrijkje, maar voor die methode zijn helaas niet overal ter wereld de middelen of praktische mogelijkheden. Met de See & Tremt-Methode kunnen we de ziekte in afgelegen gebieden of sloppenwijken vroegtijdig signaleren en direct behandelen. Daarnaast kunnen we vrouwen dan ook voorlichten over de risico’s en het voorkomen van baarmoederhalskanker. Met een simpel middel als natuurazijn kunnen we vrouwen, hun partners en kinderen een hoop ellende besparen.”

‘Miracle Life Saving Vinegar’ is alleen in de week na moederdag te koop bij Albert Heijn. De fles is geblazen in de vorm van het vrouwelijk lichaam.

Written By
More from Kees!

Dit is het gezondste ‘dieet’

Zeg maar Mediterra-ja tegen de Zuid-Europese keuken: het mediterraanse dieet is voor...
Read More