Pas op voor de avocado hand / foto: Juraj Varga via Pixabay

Wanneer superfoods zich tegen je keren

Zo hip dat er hele restaurants aan gewijd worden en zo gezond dat iedere #fitgirl ze standaard op het menu heeft staan. De avocado. Maar minder onschuldig dan je zou denken…. en die verdomde pit is de boosdoener.

Steeds meer mensen snellen zich naar de eerste hulp vanwege een ‘avocado hand’. Deze trend zette zich vorig jaar al in, maar SEH-arts Dennis Barten van het VieCuri medisch centrum in Venlo ziet een toename in avocado gerelateerde verwondingen, waaronder beschadigingen aan de pees waarna soms zelfs een operatie nodig is. Mensen proberen de pit er met een mes uit te wrikken, schieten uit en het mes belandt in hun hand. Auw. En die avocado kan je ook meteen weggooien.

Risicogroep: jonge vrouwen

In Nederland zijn de mensen die zich melden met avocado letsel volgens Barten tussen twintig en vijftig jaar oud. In Amerika is er daadwerkelijk onderzoek gedaan naar de ‘victims’, tussen 1998 en 2017 waren het er maar liefst vijftigduizend. Vrouwen nemen maar liefst tachtig procent van het totaal voor hun rekening.

De oplossing is simpel, zonder dat je de avocado hoeft te skippen: stop met wippen. In plaats van een mes om de avocado te ontpitten gebruik je gewoon een lepel.

Bron: Linda.nl

Written By
More from Kees!

Met deze combinatie kinderen zijn in ieder geval de ouders het gelukkigst

Niet dat je er iets aan kan veranderen hoor, maar toch leuk...
Read More