De zon schijnt weer! / foto: raspixel via pexels

Verliefd op en in het zonnetje

Het is het perfecte scenario: het lange paasweekend gaat gepaard met zon en temperaturen van boven de twintig graden. Hup naar buiten en die zonnestralen oppikken, we hebben er lang genoeg op moeten wachten. De warmte op je huid is natuurlijk weer genieten (vergeet niet te smeren!) maar de zon brengt nog veel meer voordelen met zich mee.

Om te beginnen maak je wanneer de zon schijnt meer serotonine aan en daar krijg je een groter geluksgevoel van. Die blijheid, ongetwijfeld gecombineerd met de wat meer zomerse outfits en het feit dat we ons weer onder de mensen bevinden, laat ons meer flirten. Dat brengt ons bij het verklaren van die zogenaamde lentekriebels; we worden namelijk echt sneller verliefd wanneer de zon schijnt. Hoe dan? De zon stimuleert onze geslachtshormonen, mannen maken zelfs zo’n 30% meer testosteron aan.

Positief effect op je lijf

Heb je ook een potje vitamine D bij je supplementen staan? Geen betere bron dan de zon. Wanneer je zo’n 10 minuten in de zon gaat zitten maak je volgens de Amerikaanse expert Michael Holick 100 x meer vitamine D aan dan je normaal gesproken via je voeding binnenkrijgt. Door de vitamine D groeien je haren en je nagels ook nog eens sneller. Goede reden om het terras op te gaan toch? Waar een lichte maaltijd trouwens volstaat, door de aanmaak van leptine heb je minder honger; je hersenen krijgen eerder een seintje dat je vol zit. Leave some room for more rosé!

Genoeg redenen om het terras op te gaan, je favoriete strandtent weer op te zoeken, te picknicken in het park, te wandelen in het bos en nogmaals: vergeet niet te smeren om je huid te beschermen!

Bron: Holistik

Written By
More from Kees!

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet… aan het huis van Lil’ Kleine

Lil’ Kleine gaat verhuizen, want er komt een kleine Kleine, zijn ‘bachelor...
Read More