Het belang van samen ontbijten / foto: Anastasia Zhenina via Pexels

Samen ontbijten voor een positiever lichaamsbeeld

Breek de dag, tik een eitje. En dan het liefst met het hele gezin. Onderzoek van de Universiteit van Missouri wijst uit dat wanneer een kind positieve ervaringen rond eten heeft, hij of zij hier ook in die lastige en beïnvloedbare tienerjaren profijt van heeft. Je hoeft je niet uit te sloven voor een uitgebreid zondags ontbijt met croissants en dergelijke, het gaat om de regelmatige bezigheid van samen eten.

Virginia Ramseyer Winter, directeur van het onderzoeksbureau: “Kinderen en pubers staan onder druk van social media en de popcultuur wat hun fysieke voorkomen betreft. Het hebben van een gezonde relatie met eten, zoals ontbijten en samen met familieleden eten kan flinke invloed hebben op ons welzijn.” Goed voorbeeld doet dus volgen. Goede en sociale eetgewoontes maken een kind weer iets weerbaarder in deze veeleisende maatschappij.

Voor het onderzoek werden 12.000 Amerikaanse scholieren geïnterviewd. Uit de resultaten kwam naar voren dat regelmatig ontbijten werd geassocieerd met een positiever lichaamsbeeld. In die lijn bleek ook dat kinderen met een positief lichaamsbeeld regelmatig hun ontbijtje met één of beide ouders nuttigden. Uit overige resultaten bleek dat in 1 op de 5 gevallen er helemaal niet werd ontbeten en jongens vaker ontbijten dan meisjes.

Written By
More from Kees!

Geen gesnurk én betere seks

Het is misschien niet het beeld dat je vroeger in je hoofd...
Read More