Gin-tonic / foto: Toni Cuenca via Pexels

Niet nuttig, wel lekker

Het wordt dit weekend mooi weer. Hup naar buiten, de ramen open en… de pollen erin. Helaas gaat het lentezonnetje voor velen gepaard met eindeloze niesbuien van de hooikoorts. Eén van de huis-tuin-en-keuken middeltjes die tegen hooikoorts zou helpen is het drinken van een gin-tonic. Of een paar. Maar is dat wel zo?

Nou niet dus. Sterker nog, diverse onderzoeken wijzen uit dat het drinken van alcohol klachten aan de luchtwegen zelf verergerd. Nu.nl ging nog een paar opties na, zoals het hebben een vurige zoenpartij van een half uur. Volgens een Japans onderzoek zou dat dé remedie zijn, maar helaas wordt ook dit weerlegd. Huub Savelkoul van de Wageningen University: “Het ontstaan en het verminderen van hooikoorts is een heel geleidelijk proces. Dit kan niet door een activiteit van een half uurtje worden beïnvloed.” Kees! wil best uitproberen of het wél werkt met een zoenpartij van bijvoorbeeld anderhalf uur…

Wat dan wel?

Hmmmm, zoenen en gin-tonics slempen zijn dan wel leuke bezigheden voor het weekend maar het zet geen zoden aan de dijk wat betreft je hooikoortsklachten. Wat kan je dan wel doen? Medicatie (check wel de bijsluiters), een zonnebril om je ogen te beschermen en je haar wassen voordat je gaat slapen zodat er geen pollen op je kussen terecht komen. Sterkte!

Written By
More from Kees!

Festival wordt steeds meer een Insta-catwalk. Coachella voorop!

Underdressed op een festival verschijnen is tegenwoordig zo gebeurd. De tijd dat...
Read More