Havermout move over, voortaan ijs als ontbijt!

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, blablabla. De een kiest voor een ouderwetse boterham, de ander voor een eitje en de volgende voor alle superfoods die ze in het supermarktschap kan vinden. Ontbijt zou volgens voedingsdeskundigen en #fitgirls vooral voedzaam moeten zijn, met goede vezels en fruit. Nou, het is tijd om ruimte in je vriezer vrij te maken want wat blijkt: van een ijsje ‘s morgens vroeg wordt je slimmer!

Dit heerlijke wetenschappelijke feitje hebben we aan Japanse onderzoekers te danken. De deelnemers aan hun studie die de dag mochten beginnen met een ijsje waren alerter, hadden een sneller reactievermogen en konden nieuwe informatie sneller en beter verwerken. Professor Yoshihiko Koga van de Kyorin Universiteit in Tokio verklaart dat wanneer je ‘s morgens meteen met ijs begint je minder chagrijnig bent en het irritaties wegneemt. Joh!

Het drinken van een koud glas water heeft overigens ongeveer hetzelfde resultaat, maar niet zó sterk en overtuigend als een ijsje. Dus we doen net alsof we dat niet gelezen hebben oké?

Eentje uit de oude doos, niemand zo gek op ijs als Eddie Murphy.

Bron: NewIdeaFood

Written By
More from Kees!

Bruidsjurk aan en gaan!

Dit filmpje willen we je niet onthouden. We hebben allemaal wel eens...
Read More