Griekse salade

Dit is het gezondste ‘dieet’

Zeg maar Mediterra-ja tegen de Zuid-Europese keuken: het mediterraanse dieet is voor het derde jaar op rij verkozen tot het gezondste eetpatroon ter wereld. En daarmee mag een stuk meer dan bij de keto-, paleo- en andere methodes die de afgelopen tijd steeds populairder werden.

Eten zoals ze dat in Griekenland, Portugal, Spanje en Italië doen. Oké, iedere dag spaghetti carbonara schiet zijn doel een beetje voorbij, die lonkende kan sangria kan je misschien ook beter laten staan… maar in de basis hebben ze het qua eten in die landen goed begrepen. Het Best Diets Report van U.S. News stelt dat mensen die volgens de Mediterraanse principes eten langer leven en minder vaak lijden aan bijvoorbeeld kanker en bloed- en vaatziekten dan de Amerikanen.

Dus: veel groenten en fruit, olijfolie, vis en kip. Wat minder rood vlees. Af en toe een handje noten, magere zuivelproducten, volle granen. En ja, af en toe een glas wijn hoort erbij.

Zoek je dus een nieuw eetpatroon zo aan het begin van het jaar, dan is dit misschien een fijne om je toch nog een keer in te verdiepen. Niets is verboden en zelfs dry january is geen must. Eet smakelijk. En proost!

Written By
More from Kees!

Video: Als zij het kan – Lies Visschedijk

Tijd voor een beetje extra inspiratie zo aan het begin van de...
Read More