Goedemorgen!

Column: Thank God it’s Monday!

Dat iedere dag een goede dag is om zelf de slingers op te hangen, ondervond ik vorige week maandag.

De Elfde van d’n Elfde. Om precies te zijn om 11.11u stond ik met een biertje in mijn hand, met uitzicht op de Sint-Janskathedraal, te genieten op de parade in Den Bosch. Een kippenvel momentje volgde na het klinken van het startschot, waarna een grote vlag vanuit de koepel van de Sint-Janskathedraal omlaag rolde en de joelende mensenmenigte gehuld werd in een confetti regen. Ik was niet alleen. Nee, er waren heel veel levensgenieters die waarschijnlijk besloten hadden in plaats van te gaan werken, lekker een dagje los te gaan. 

Aanvankelijk voelde het best onwennig. Normaalgesproken zit ik op maandag, rond 11.00u aan mijn tweede bakkie koffie. Maar na het tweede biertje, vervaagde ook deze ‘het is weer maandag’ houding. 

Wat zijn we eigenlijk gewoonte dieren. Tuurlijk, we hebben onze verantwoording. En nee, je kunt niet iedere dag laveloos in de stad hangen. Maar om je ingesleten gewoontes eens onder de loep te nemen, is best wel een eye-opener. We hollen van afspraak naar afspraak en proberen ondertussen alle ballen in de lucht te houden. In het weekend zijn we eigenlijk moe, maar willen toch leuke dingen ondernemen, want daar is tenslotte het weekend voor.

Maandagen zijn eigenlijk kleine mini-new years. De toon voor de nieuwe werkweek wordt gezet. En zo hollen we het jaar door, totdat we tot de conclusie komen dat er alweer een jaar voorbij is. Poef, weg! 

Zelfliefde 

‘Je moet er zelf iets van maken, Kaatje.’ Met deze woorden ben ik grootgebracht. 

Ken je dat gevoel dat je wacht? Dat je naar een bepaald punt werkt en dan jezelf pas toestaat de volgende stap te nemen of te genieten? Misschien wacht je op goedkeuring van de ander om te gaan leven. Maar uiteindelijk ligt de verantwoording om je mooiste leven te leven bij jezelf.

Om de wereld iets moois te kunnen geven, zul je eerst jezelf toestemming moeten geven je eigen potentieel te ontdekken. Dit kan alleen door jezelf vrij te voelen om te doen waar jij gelukkig van wordt. Ga weer eens terug naar het kind in jezelf. Wat vind je leuk? Waar gaat je bloed sneller van stromen en je hart sneller van kloppen? Doe dat!

Stop waiting for Friday

For Summer

For someone to fall in love with you

For live…

Gelukkig is het weer maandag. Waar wacht je nog op?

More from Karin Achten

Column: ASMR… Wat zeg je?

Ik loop de woonkamer in en hoor de kids fluisteren tegen elkaar....
Read More