Groen en gezond! / foto: Marijana1 via Pixabay

Column: Medical Medium

De laatste tijd is er op het gebied van gezondheid veel informatie te vinden. We worden ons steeds bewuster van het feit hoeveel we zelf kunnen doen aan onze gezondheid. Wil je meer energie? Afvallen? Er jonger uitzien of jonger voelen? Of een ziek familielid helpen? Overal is informatie te vinden. Maar soms raak je in het oerwoud van tips, de weg kwijt. In dat geval kan het boek ‘Medical Medium’ van Anthony William je helpen.

Het ontstaan van Medical Medium

Het verhaal begint wanneer Anthony 4 jaar oud is. Tijdens het avondeten ziet hij een man achter zijn oma staan en realiseert zich dat hij de enige is die hem zien kan. De man stelt zich voor als Spirit en stelt hem gerust. De man wijst het borstgebied van zijn oma aan en vraag Anthony om naar zijn oma toe te lopen, zijn hand daar te leggen en het woord longkanker te zeggen. Ondanks dat Anthony geen idee heeft wat dat woord betekent op die leeftijd, doet hij wat hem gevraagd wordt en de hele familie valt stil. Er ontstaat paniek aan de tafel. Oma voelt zich namelijk prima en heeft geen reden tot ongerustheid, maar toch… De volgende morgen maakt ze een afspraak bij de huisarts en na een aantal weken bevestigen de röntgenfoto’s inderdaad dat het zo is. 

Inzicht in voeden en ontgiften

Vanaf dat moment wijkt Spirit niet meer van Anthony’s zijde en is het voor hem vrijwel onmogelijk om een normale jeugd te hebben. Hij wordt als het ware getraind om mensen te mogen helpen. Hierover kun je alles in het boek Medical Medium lezen, maar wat zeker zo waardevol is, is dat hij al zijn opgedane kennis – verkregen van ‘Spirit’- in zijn boek met ons deelt. Inzicht in ziekten, oorsprong en remedies om het lichaam te ontgiften en voeden. 

Het proces van heling

Een van deze gezonde remedies wil ik in deze blog uitlichten, omdat het op dit moment een veel besproken onderwerp is, met grote gezondheidsvoordelen, namelijk bleekselderij. In het boek  ‘Medical Medium’ kom je regelmatig bleekselderij juice tegen. Ik ben ermee aan de slag gegaan en was meteen enthousiast over de werking van dit super kruid. Bleekselderij is dus geen groente maar een kruid. Het heeft een vocht afdrijvende werking, en is daarmee een heel goed ingrediënt als je wilt ontgiften of afvallen. Dagelijks een glas van dit gemene groene goedje, op basis van bleekselderij, wordt aangeraden vanwege de geneeskrachtige werking.

Wat doet het voor je lichaam

Wanneer je iedere dag, gelijk na het opstaan, één glas pure bleekselderij sap drinkt, kan dit een ommezwaai in je gezondheidstoestand betekenen op langere termijn. Door de kracht van de hoge voedingswaarde, geeft het je merkbaar meer energie. Tevens heeft bleekselderij  een sterke antibacteriële werking en is ontstekingsremmend. Door zijn reinigende werking, wordt de PH waarde van je lichaam herstelt. Dit kruid wordt ook ingezet om bloeddruk en (slechte) cholesterol te verlagen. Zal ik nog even doorgaan? Het geeft zelfs een boost aan je libido haha…

Aan de sap!

Je kunt iedere morgen een juice maken van pure bleekselderij of mixen met een aantal ingrediënten, als je de smaak in het begin te sterk vindt. Je kunt ook in de ochtend een glas pure bleekselderij sap  nemen en later op de dag een smoothie met andere ingrediënten erbij. Ik heb de smoothie al uitgeprobeerd en het is echt een toppertje. 

Smoothie met bleekselderij:

  • 1 appel (biologisch)
  • 1 halve komkommer (biologisch)
  • 1 of 2 stengels bleekselderij (biologisch)
  • 2 ijsklontjes (lekker fris) of gewoon een scheutje water

Hoe maak je het?

Alles in blokjes snijden en hup in de blender, Nutribullet of  sapcentrifuge.

Het boek 

Wil je de handvatten om gezonde keuzes te maken? Dan is dit boek wellicht een goede leidraad om je te helpen op het pad van bewustwording en gezondheid in het oerwoud van aanbod. 

More from Karin Achten

Column: Lekker met de meiden

“Mam?” “Ja schat.” “Wanneer gaan we nou eindelijk eens met Oma naar...
Read More