OVER KEES!

Foto: Jim Bakkum

Kees! is een initiatief van Froukje de Both en Kimberly van de Berkt. Twee vriendinnen die de zeepbel van perfectie willen doorprikken. Wanneer je niet aan het ‘perfecte plaatje’ voldoet moet je stevig in je schoenen staan om niet aan jezelf te gaan twijfelen. Froukje en Kimberly laten zien dat vrouwen elk op hun eigen manier, unieke en kleurrijke levens vormgeven en leiden. Dat wil het tweetal met Kees! toejuichen.

Dit is Kees!

Dagelijks worden we in de media bedolven onder uitingen hoe we ‘zouden moeten zijn’. Wat we moeten doen en laten om perfect en dus ultiem gelukkig te zien. Het beeld van perfecte uitziende vrouwen met perfecte lijven, perfecte relaties en een ogenschijnlijk perfect leven. Maar zouden we we wel moeten willen streven naar perfectie? Het is zo vermoeiend om je leven continu langs een meetlat te leggen. Daarbij zijn deze doelen vaak helemaal niet realistisch of haalbaar. Je zou er bijna onzeker en zelfs ongelukkig van worden. Bijna, want nu is er Kees! 

Kees! herkent zich niet in dit beeld van perfectie en wil je inspireren om van je eigen kracht uit te gaan. Jou een goed gevoel geven over jezelf in plaats van je onzeker maken door je te laten zien dat individualisme en eigenheid veel bevrijdender werken dan onhaalbare inperfectie. Kees! begrijpt dat je alles uit het leven wilt halen, maar haalbaar is ook goed genoeg. Je moet al zoveel ballen hoog houden, je mag er soms best een laten vallen.

Kees! volgt niet de gebaande paden, maakt fouten, is vaak blij en soms niet, gedraagt zich soms belachelijk en niet ‘zoals het hoort’ maar juist dat maakt haar echt en menselijk. Niemand is perfect, Kees! zeker niet en dat is geweldig.

Kees! Gelukkig niet perfect.