Grijs haar? Geen paniek. / foto: Tookapic via Pexels.

We gaan voor grijs… of paars

Je kijkt eens goed. Schuift wat haar op zij en ja: daar zit ie. Met zijn broertjes en zusjes. Zo’n weerbarstige, springerige, dikke, grijze haar die er toch echt aan moet geloven. Vinger eromheen en tak. Hij is eruit. Lastiger zijn die fijne haartjes rond je haargrens, daar heb je nog wel eens een pincet voor nodig. En dat is pas de beginfase… het eindigt in om de week naar de kapper om je haar te verven. The struggle is real. Maar er komt een einde aan.

Ik weet niet of ze echt een comeback maken, maar we zien in ieder geval steeds vaker grijze haren in het straatbeeld. Of zelfs hele kapsels. Het begon een beetje bij Lady Gaga die opeens met ‘zilver’ haar verscheen, gevolgd door jonge meiden die ook voor deze optie kozen in plaats van amber, honingblond, koper of mahonie. Op Pinterest is het gebruik van de zoekterm ‘going grey’ vorige jaar met 879 procent toegenomen. Blijkbaar wordt er veel naar inspiratie gezocht hoe om te gaan met die (voorheen ongewilde) grijze haren. Verven is niet langer een moetje en steeds vaker besluiten vrouwen, waaronder celebs als Salma Hayek en Chrissy Teigen, hun natuurlijke grijze haren te laten voor wat ze zijn.

Charisma, kracht, focus en chique

Op basis van trendanalyse, online zoektermen, modeshows, het straatbeeld en social media (of zilver) bombardeerden L’Oréal en Vogue grijs al tot haarkleur van het jaar 2019. Ze noemen het een haarkleur voor alle leeftijden die charmisma, etherische energie, kracht en focus symboliseert. Tevens zou grijs chique en verfijnd zijn. Dat is natuurlijk een knap staaltje marketing, maar de verschuiving richting grijs (zowel geverfd als natuurlijk) is niet te missen. Er wordt ingespeeld op een ontwikkeling die zich al even geleden heeft ingezet.

Die andere optie: paars

Eén haarkleur werd op Pinterest nog vaker gezocht dan grijs. Lila. Waar grijs met 879 procent steeg nam het gebruik van de zoekterm ‘lilac hair’ met ruim 1000 procent toe. Grijs of paars? Grijs of paars? Grijs of paars? De echte durfal die niet vies is van een beetje experimenteren kan ook gaan voor grijs met paarse gloed. Pics or it didn’t happen!

Written By
More from Kees!

Video – Klaar is Kees! met Eveline

De BBQ kan weer terug de schuur in en dat betekent dat...
Read More