Onze Budgetjunkie Jeltje kiest een pak als ultieme basis voor je garderobe.

(Nooit meer) ochtend outfit stress

Iedere vrouw herkent zich in de ochtend outfit stress. Je wilt er leuk en verzorgd uitzien als je naar je werk gaat maar hebt er simpelweg de tijd (en zin) niet voor om in de ochtend twee uur aan je outfit te besteden om gestroomlijnd in de Leco Look op kantoor te verschijnen. Daarnaast is het ook best lastig om elke dag weer een nieuwe outfit te bedenken als je ‘s avonds nauwelijks nog de energie hebt om je make-up eraf te halen voor je naar bed gaat. Kortom: we willen een garderobe die zo weinig mogelijk tijd, moeite (en het liefst ook geld) kost. Toch?

Tip!

Dé investering van dit seizoen is ‘het pak’! Nou ben ik niet zo van de term ‘must have’, (ik ‘must’ namelijk helemaal niets en het is ook geen kwestie van leven of dood.. #doeffnormaal), maar goed, een mooi pak is toch wel een hele fijne investering voor je garderobe en ik denk dat het het leven een stuk makkelijker kan maken. Een pak kan namelijk altijd. Je hoeft er niet over na te denken en je kunt er eindeloos mee combineren.

Garderobe

Om met een pak te combineren is het slim om hiervoor in je garderobe een goede basis op te bouwen waarmee je elke dag uit de voeten kunt. Ik ga hierbij zelf graag uit van een zo eenvoudig mogelijke set waarvan jij zelf waarschijnlijk ook minstens één of twee items in de kast hebt hangen: een diep donkerblauwe jeans én een wit t-shirt (en nee… niet dat oversized model waar je vroeger gymles in kreeg op de middelbare school, maar een mooi aansluitend wit t-shirtje met liefst een ronde hals).

Heb je die niet? No worries! Kijk even naar de onderstaande foto’s. Mijn t-shirt is van H&M en zit perfect! Bij HEMA of ZARA, daar scoor je ze ook voor een mooie prijs. Mijn denim is het model Iris van MSmode (perfect voor vrouwen met curves) en een goed alternatief is het jeansmerk LTB, zij brengen namelijk alle lengte en breedte maten. Hun bestseller model Molly zit geweldig!

Het pak dat ik draag is overigens van WE en zit heerlijk. Omdat de kwaliteit een beetje stretchy is en de stof wat dikker, kleedt dit mooi af. Mooie en betaalbare pakken kun je goed vinden bij onder meer Mango en H&M. Bij de Bijenkorf zijn ze iets prijziger; check daar de pakken van andere andere REISS en Hugo Boss.

Inspiratie

Op de foto’s heb ik een aantal voorbeeldcombinaties voor je op een rij gezet. Ik combineer het pak tot een office look en een vrijetijdslook. Met slechts een enkele accessoire en een ander paar schoenen kun je in ‘no time’ een hele andere style creëren. Heel prettig als je na je werk bijvoorbeeld door moet naar een borrel of als je er in de avond juist wat meer casual uit wil zien.

Waar je al deze items kan shoppen staat onderaan. Op naar een relaxte ochtend zonder outfit stress!

  • Het pak van WE (pantalon €49,99 en blazer €69,99) vind je hier.
  • Het witte t-shirt van H&M (€4,99) vind je hier.
  • Denim MsMode, model Iris slim leg (€34,99) vind je hier.
  • Denim LTB, model Molly (€69,99) via Wehkamp, vind je hier.
  • Zwart topje met kant van VILA (€24,99), vind je hier.
  • Pump La Strade (€49,95), via Wehkamp, vind je hier.
  • Witte sneakers van Floris van Bommel (€169.90), vind je hier.
  • Roze sneakers van Adidas (€64,99) via Van Haren, vind je hier.
  • Tas met snake print PICARD (€79,95), vind je hier.

More from Jeltje van der Pol

Eh.. Bermuda broeken?!

Het is een trend dat trends terug keren om de zoveel jaar....
Read More