Keep your head and your heels high / foto: stokpic via Pixabay

Manon Meijers: heldin op hoge hakken

Vorige week bleek maar weer eens hoe hardnekkig het ideaalbeeld waaraan vrouwen aan dienen te voldoen kan zijn. Manon Meijers werd in het programma Veronica Inside door René van der Gijp de ‘omgebouwde broer’ van haar vriend Guus Meeuwis genoemd, ‘Gijp’ becommentarieerde vooral haar lengte. Nu heeft zij daar op Instagram in niet mis te verstane woorden op gereageerd.

In haar post schrijft Manon dat ze ‘een kutweek’ heeft gehad. Guus Meeuwis nam vorige week tijdens de jaarlijkse Buma Awards de Lennaert Nijgh Prijs voor zijn oeuvre in ontvangst en verscheen met Manon aan zijn zijde op de rode loper. “Ik houd niet zo van rode lopers”, schrijft Manon, “en ondanks dat ik hartstikke leuk op een foto kan staan voel ik me met een leger aan paparazzifotografen voor m’n neus niet zo op mijn gemak. Vooral in de wetenschap dat met het leger aan internettrollen van tegenwoordig, ‘nieuwssites’ het lekker vinden om je slechtste foto te plaatsen. Dat levert lekker veel haatreacties op waardoor het bijbehorende stukje veel clicks krijgt en de advertentie-inkomsten flink stijgen.” Dat dit geen ongegronde angst is, is dus gebleken.

Manon ging voor de gelegenheid “letterlijk in de steigers”, zo vervolgt ze haar reactie. “Ik draag namelijk, ondanks mijn 1 meter 84, dolgraag stiletto’s. Ik heb niet de gemiddelde lengte maar ben prima zelfverzekerd en dolgelukkig met mijn ellenlange benen die ik niet schroom te accentueren. Dat ik daarmee een flink stuk boven mijn man uit toren, kan me geen bal schelen. Nu weet ik dat ontzettend veel mannen zich daar heel erg door geïntimideerd voelen maar mijn man vindt het geweldig en heeft voldoende zelfvertrouwen zich daardoor niet minder mans te voelen.”

Een stevige hand. En een ferm knietje.

Meijers neemt het Van der Gijp zeer kwalijk dat hij (of zijn redactie) er bewust voor heeft gekozen om haar zo diep te kwetsen. “Maak een grap die niet ten koste van iemand anders gaat. Om in voetbaltermen te blijven: scoor eens wat minder makkelijk. Als ik ooit het genoegen mag hebben u in levende lijve te ontmoeten, zal ik u een stevige hand geven. En een ferm knietje. Jongens onder elkaar, René. #doeslief.”

Touché Manon. Je bent een vrouw naar ons hart, onze heldin op hoge hakken.

View this post on Instagram

Beste meneer Gijp, Ondanks dat ik alle reden heb om het niet beleefd te houden, doe ik dat toch. Om meteen maar met de deur in huis te vallen: ik heb een kutweek gehad. Afgelopen dinsdag achtte u het verschrikkelijk grappig om mij in uw voetbalprogramma (werkelijk geen idee wat ik daar precies mee te maken had?) finaal te schofferen. U noemde mij, terwijl u bijna stikte van het lachen, ‘de omgebouwde broer van Guus Meeuwis’ en ging he-le-maal stuk om mijn lengte. Toegegeven meneer Gijp: niet mijn meest flatteuze foto. Ik houd niet zo van rode lopers en ondanks dat ik hartstikke leuk op een foto kan staan voel ik me met een leger paparazzifotografen voor m’n neus niet zo op mijn gemak. Vooral in de wetenschap dat met het leger aan internettrollen van tegenwoordig, ‘nieuwssites’ het lekker vinden om je slechtste foto te plaatsen. Dat levert lekker veel haatreacties op waardoor het bijbehorende stukje veel clicks krijgt en de advertentie-inkomsten flink stijgen. Maar goed, mijn man kreeg een geweldige prijs (@Meneer Derksen: Brabant is wel degelijk door Guus geschreven) en dus ging ik, letterlijk in de steigers. Ik draag namelijk, ondanks mijn 1 meter 84 (heeft u gelijk het antwoord) dolgraag stiletto’s. Ik heb niet de gemiddelde lengte maar ben prima zelfverzekerd en dolgelukkig met mijn ellenlange benen die ik niet schroom te accentueren. Dat ik daarmee een flink stuk boven mijn man uit toren, kan me geen bal schelen. Nu weet ik dat ontzettend veel mannen zich daar heel erg door geïntimideerd voelen maar mijn man vindt het geweldig en heeft voldoende zelfvertrouwen om zich daar niet minder mans door te voelen. Nu heb ik altijd geleerd: wie geschoren wordt (yes, maak ‘m maar!) moet stil zitten. Met zo’n stukje als dit geef ik u en uw schofferende uitspraken namelijk weer aandacht, kunnen de nieuwssites weer een stukje typen en blijft het lekker rondgaan. En u roept geregeld in de media (u doet niet alleen aan bodyshaming maar vindt het ook heel erg vermakelijk om homo’s en transgenders te beledigen) dat niemand eigenlijk iets over uw uitspraken mag roepen. Maar zo zijn we natuurlijk (gelukkig) niet getrouwd, meneer Gijp. (…lees hieronder verder)

A post shared by Manon Meijers (@manon.meijers) on

Written By
More from Kees!

Festival wordt steeds meer een Insta-catwalk. Coachella voorop!

Underdressed op een festival verschijnen is tegenwoordig zo gebeurd. De tijd dat...
Read More