Bikini's passen... / Foto: Artem Beliaikin via Pexels

Ja ja ja Miljuschka!!

Als ik ze had zou ik met cheerleader pompoms voor mijn laptop een dansje hebben gedaan toen ik deze week Instagram-posts van presentatrice Miljuschka Witzenhausen las. Wanneer je soms moeite mee hebt om je eigen lijf en vormen te omarmen, lees dan even mee… en realiseer je nogmaals hoe zeer we zijn geprogrammeerd om een door de media opgelegde norm na te streven die voor velen simpelweg onhaalbaar is. En oh ja, werkelijk niemand is gelukkig in een pashokje.

Het begon met deze prachtige sexy foto waarmee Miljuschka verkondigde het eerste plussize-model op de cover de Grazia te zijn. Aangevuld met de mededeling: “Ik ben trots op mn vetjes, putjes en lovehandles”. Veel reacties van verbazing: want hoezo noemde zij zichzelf plus-size? En geschrokken reacties: want blijkbaar beschouwen we dit al als plus-size maar is dit niet gewoon normaal ?

Miljuschka is maar wat blij met alle ophef. Zelf noemt ze het ook gek dat je tegenwoordig vanaf maat 40 al tot de plus-sizes behoort. Met een lengte van 165cm en gewicht van 75 kilo komt Miljuschka op maat 42-44 uit, ze voelt soms wel de druk van buitenaf om af te vallen maar “gelukkig overwinnen mijn veel eisende smaakpapillen altijd”.

De presentatrice gooit er ook meteen nog even een pleidooi voor een plus-size badmode lijn in, want ooooooooh hoe heerlijk herkenbaar is dit? “Als ik me namelijk in zo een bikini die overal beeldig op insta staat probeer te hijsen die tot maat 42 gaat maar eigenlijk reëel 38 is. Ja dan voel ik me ook diep ongelukkig.” Inmiddels kan ze dankbaar met haar lichaam zijn, dat ‘2 kids heeft gebaard en ondanks cellulitis fantastische sex heeft’. Maar volgens Miljuschka is dit geen goede tijd om zestien jaar te zijn, waarbij iedere foto kan worden bewerkt tot perfectie. Perfectie die bij ons allemaal in een pashokje ver te zoeken is.

View this post on Instagram

Perzik-seizoen🍑🍑🍑Gossiemikkie wat is iedereen ervan geschrokken dat ik onder het kopje plussize lichaam val. Dat is maar goed ook. Gek genoeg is het tegenwoordig al zo dat je vanaf maat 40 hieronder valt. Ik heb maat 42-44 en weeg gemiddeld 75kg met een lengte van 165cm. Ik heb absoluut geen problemen met mijn maat of gewicht. Wel is het belangrijk om te realiseren dat bij zo een foto als deze hele teams komen kijken om het mooi te krijgen. Ik rol iets anders mn bed uit. Het gekke is dat ik soms door opmerkingen van buitenaf overweeg om af te vallen. Gelukkig overwinnen mijn veel eisende smaakpapillen altijd. Ik voel me wel lekker bij dit gewicht qua gezondheid dus probeer daar op te blijven met gebalanceerd eten. Wat voor mij betekent niet iedere dag taart (soms). Wat ik wel echt frustrerend vind is dat veel rolmodellen zo dun zijn. Ik schreeuw al tijden in een woestijn om een plussize badmode lijn door influencers van Nederlandse bodem. Als ik me namelijk in zo een bikini die overal beeldig op insta staat probeer te hijsen die tot maat 42 gaat maar eigenlijk reëel 38 is. Ja dan voel ik me ook diep ongelukkig. Relativeringsvermogen komt met de jaren. Mijn lijf heeft 2 kids gebaard, heeft ondanks mn cellulitis fantastische sex en boven alles het werkt weer iedere dag. Daar ben ik dankbaar voor. Maar als je 16 bent dan is dit een afschuwelijke tijd om te leven. Alles lijkt hier op social perfect. Kan geshopt worden tot het ideaal beeld. Maar in dat pashokje zijn we allemaal gelijk en valt er niks op te poetsen terwijl er op de muur de perfecte influencer prijkt. Dus dames show alles wat je hebt op het strand, op social media, laat het licht aan in de slaapkamer. Wees trots op jezelf en geniet van dat lichaam!!! Foto @martinsweers Magazine @grazia_nl Styling @xavieraaubri Visagie @makeupbymettina

A post shared by Miljuschka (@miljuschka) on

Kees! hartje Miljuschka

Voor Kees! sprak Froukje laatst uitgebreid met Miljuschka over de periode rond de scheiding met de vader van haar kinderen. Kijk hier de vier afleveringen van ‘Is scheiden lijden?’: Lang en gelukkig (1), de break-up (2), brokstukken rapen (3), nieuw leven (4).

Written By
More from Kees!

Cabaretière Marjolein van Kooten ‘ziet de bui al hangen’

Meer Omega 3 visolie gebruiken. Dat was een van de goedbedoelde adviezen...
Read More