just in Kees! / foto: kropekk_pl via Pixabay

Glamourpoes voor een glamourbevalling

Weet je die ophef nog vorig jaar over het boek ‘sexy, but tired, but sexy’ van mode-journaliste en blogger Jamie Li? De kritiek was niet mals na haar adviezen over dagelijkse blowjobs, het grondig maskeren van je imperfecties en perfect gestyled je bevalling ingaan. Want dat laatste was toch leuker voor het team aan je bed. En voor jezelf. Misschien liep ze wel gewoon op de trend vooruit, want steeds meer vrouwen “tikken gewaxt & gelakt die bevalling af”. Nou ja, trend. Of gewoon groepsdruk? 

Na uitvoerig rondvraag in Engeland blijkt dat 79% van de vrouwen tussen de 18 en 31 jaar hun make-up meeneemt naar het ziekenhuis. Baby eruit, make-up erop. De snelste tijd was 20 minuten na de geboorte. Maar daar blijft het niet bij. Er wordt door 64% hulp ingeschakeld om er tijdens de bevalling er zo bevallig mogelijk bij te liggen. 

  • ontharen: 65%
  • manicure: 57%
  • pedicure: 43%
  • spray-tan: 37% 
  • föhnen en kapper: 32%

Maar waarom dan?!

De volgende redenen werden gegeven op de vraag waarom deze vrouwen dit doen. Er goed uit willen zien op de foto’s (31%), er goed uit willen zien voor het kraambezoek (26%) en er gewoon niet te afgepeigerd uitzien (22%). Een derde van de vrouwen voelde zich niet genoeg op hun gemak zonder make-up die eerste foto met hun baby te nemen. 

Schrijnend wordt het echt wanneer niet een van de ondervraagde vrouwen aangaf ook daadwerkelijk make-up te wíllen dragen zo vlak na de geboorte. Ze voelen echter druk vanuit familie, vrienden en niet in de laatste plaats social media om er meteen weer goed uit te zien. Dit zet je toch aan het nadenken? Als je bevalling al zonder complicaties is verlopen en je na afloop meteen je kindje in armen krijgt; blijf dan samen met je geliefde zo lang mogelijk lekker in dat moment. De rest kan wel even wachten. En Instagram al helemaal. 

En eeeeh, dat hele wax gebeuren hè… dat is toch helemaal niet te zien op Instagram? Of ben ik nu ouderwets? 

Bron: Pretty52

Written By
More from Kees!

Video: Perfectie op aanvraag – Party planner Hella Huizinga

Niemand is perfect. Maar er kan natuurlijk wel een hoop geregeld worden....
Read More