Weer bij elkaar in bed belanden / Foto: Rawpixel.com via Pexels.com

Seks met je ex: kan je gerust doen

Je omgeving raadt het je meestal af, want wil je die beerput echt weer optrekken? Onderzoek wijst echter uit dat seks met je ex helemaal niet slecht hoeft te zijn en het proces van over hem of haar heenkomen niet hoeft te verstoren.

Een relatie verbreken is pijnlijk. Je hoofd en je hart zijn het zeker niet altijd met elkaar eens en het verstandige doen is ook niet altijd makkelijk. Daar komt nog eens bij dat het verlangen naar die ander ook niet opeens weg is. Nog een keer bezweet in elkaars armen verstrengeld liggen klinkt aanlokkelijk, maar een stemmetje in je hoofd zegt je dat je dat beter niet kan doen: “dan ben je na al die tranen weer terug bij af”. Het bovenstaande Amerikaanse onderzoek toont dus aan dat het allemaal wel meevalt met de catastrofale gevolgen van zo’n passionele nacht.

In studies van verschillende universiteiten werden singles gevraagd of zij nog wel eens intiem waren met hun ex-partner en in hoeverre zij zich nog emotioneel betrokken voelden. Diegenen die de meeste gevoelens voor hun ex hadden gebruikten de seks vooral om die leegte op te vullen. Dat klinkt risicovol, maar na afloop voelden zij zich juist beter. Het verlangen werd er niet groter door en de break-up dus niet moeilijker. Hiermee is overigens niet gezegd dat het er mákkelijker door wordt.

Een kleine disclaimer van Kees!: goede break-up seks betekent natuurlijk niet dat alle problemen tussen jullie opeens verdwenen zijn. Geef af en toe gerust toe aan de verleiding, maar hou wel je verstand erbij!

Bron: Famme

Written By
More from Kees!

In de aanbieding: je beste vrienden

Je beste vriend of vriendin geef je voor geen goud op toch?...
Read More