vriendschap / foto: Cheryl Holt via Pixabay

In de aanbieding: je beste vrienden

Je beste vriend of vriendin geef je voor geen goud op toch? Jullie zijn (héél corny) BFF’s, best friends forever, de naam zegt het zelf al: voor altijd! Maar stel, stel je gewoon even voor… dat je een lekker bedrag kan incasseren om afstand te nemen van die beste vriendin. Kan je dan dat bedrag noemen? Wat een rotvraag hè? De Britten hadden er wat minder moeite mee en maar liefst 40% van de ondervraagden gooiden hun beste vrienden in de uitverkoop.

Heb je al een bedrag voor het opgeven van die bijzondere, misschien wel jarenlange vriendschap in gedachten? De vrouwen uit het onderzoek deden hun bestie gemiddeld van de hand voor de luttele som van 136.000 euro. Mannen zijn of wat hebberiger of wat meer gehecht aan hun maten, die willen toch echt 232.000 euro zien.

Van je vrienden moet je het hebben

Uit het onderzoek kwamen nog een paar discutabele feitjes boven tafel en we hebben het hier over volwassen vriendschappen hè…

  • 15% roddelt of praat slecht over een vriend.
  • 11% heeft WhatsApp groepjes waar bepaalde vrienden of vriendinnen bewust geen deel van uit maken.
  • 7% heeft wel eens geflirt met de partner van een vriend of vriendin
  • 6% heeft daar zelfs wel eens mee gezoend.

Ondanks alles beschouwden de deelnemers zich wel als goede en loyale vrienden. Kees! raadt deze mensen een hond aan. Een paar lichtpuntjes dan? Ruim de helft geeft aan altijd eerlijk advies aan vrienden te geven, bijna de helft heeft het door als het niet goed gaat me de ander en staat dan ook voor hem of haar klaar. Veertig procent maakt altijd tijd voor zijn vrienden. Maar misschien is dat om de verkoopwaar te inspecteren en een goede prijs te bepalen.

Het lijkt Kees! leuker om je beste vriendin zaterdag aan de arm te nemen en ouderwets Koningsdag te gaan vieren. Aan mooie herinneringen kan je prijs hangen toch? En anders schijn je 8 miljoen euro nodig te hebben om de rest van je leven niet meer te hoeven werken en in luxe te kunnen te leven. Eenmaal andermaal? Verkocht!

Bron: Pretty52

Written By
More from Kees!

Havermout move over, voortaan ijs als ontbijt!

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, blablabla. De een...
Read More