Samen of alleen / foto: Sasin Tipchai via Pixabay

Geen gesnurk én betere seks

Het is misschien niet het beeld dat je vroeger in je hoofd had; in elkaars armen in slaap vallen, lepeltje lepeltje de nacht door, elkaar ‘s morgens diep in de ogen kijken en dan vervuld van liefde aan de nieuwe dag beginnen. Oké, dat suikerzoete beeld houdt waarschijnlijk sowieso geen stand, maar gescheiden slapen? Dat doe je toch alleen wanneer je ruzie hebt? Onderzoek wijst echter uit dat apart slapen zowel je relatie als je seksleven een enorme boost kan geven. Hoe dan?

Voor het onderzoek werden 2000 stellen geïnterviewd waarvan vier op tien al regelmatig apart slapen. De redenen hiervoor lopen uiteen: verschillende ritmes, werkshifts, een partner die de hele nacht ligt te woelen en de grootste boosdoener: snurken. Van die groep zegt 34% dat hun seksleven beter is geworden en claimt 38% dat hun gehele relatie nu sterker is. Een nadeel: de seks wordt dan misschien wel beter, maar ook minder frequent.

Uitgerust kan je de wereld aan

Het magische woord is hier ‘uitrusten’. Na een goede nachtrust verlaagt stress en brengt je in een betere stemming waardoor je weer meer zin in seks krijgt. Uitgerust en wel presteer je gedurende dag ook beter. Slaapexpert Stephanie Romiszweski: “Het is de sociale norm dat we samen slapen, maar we zijn er niet op gebouwd om in iemand anders slaappatroon mee te gaan.” In het ergste geval raadt ze zelfs aparte slaapkamers aan…

Terug naar dat seksleven, want je moet elkaar nu wel bewust gaan opzoeken. Die momentjes samen in bed voor het slapen gaan of juist bij het wakker worden, die loop je nu mis. Al helemaal wanneer je liever nog even op snooze drukt in plaats van bij elkaar te kruipen. Of wanneer bijvoorbeeld de kleine (nee, niet die van hem: de baby) aankondigt ook al wakker te zijn.

Geen ‘one size fits all’

Gescheiden slapen is geen wondermiddel! Het ene stel heeft er misschien baat bij, maar het is en blijft heel individueel: kijk altijd naar wat voor jou (en jullie) het beste werkt. Denk je: “Leuk is anders”, dan moet je het vooral niet proberen. We weten inmiddels wel dat goed slapen belangrijk is voor je mentale en fysieke gezondheid, maar dat is intimiteit ook. Probeer dan eerst een oplossing voor dat gesnurk te vinden, als je uiteindelijk maar je uurtjes slaap kan pakken. En dan hem of haar.

Bron: Metro UK (met tips om snurken te verminderen)

Written By
More from Kees!

Droombaan: Rosé-drinker

Bij Kees! hopen we dat je Instagram (en social media in het...
Read More