Pubers, het komt goed / foto: Pexels via Pixabay

Dwarse puber gaat al slaande met deuren een glorieuze toekomst tegemoet

Pubers hebben een hééél zwááár leven… Maar als ouder van zo’n ding is het ook niet altijd makkelijk. Ze zijn Oost-Indisch doof voor alles wat je zegt of (vooral) vraagt, behalve wanneer je roept dat het eten klaar is. Was je vroeger nog de liefste, nu moet je niet zo stom doen en ophouden met zeuren. Want weet jij er nou van? Nou? Bleef je vroeger wakker omdat je nog een flesje moest geven, nu lig je ongerust naar het plafond te staren totdat ze thuis zijn. Maar voor al die moeders die af en toe de wanhoop nabij zijn, is dit lekker nieuws.

Want wat denk je? Hoe dwarser, hoe beter! Vooral op school. Dan is de kans groter dat hij of zij later rijk en succesvol zal worden. Die zag je niet aankomen hè? Dit blijkt uit een onderzoek van de American Psychological Association en toont aan dat hoe kinderen zich tijdens hun schooltijd gedragen bepalend is voor de successen die ze in hun latere leven behalen.

Om succesvol te zijn moet je niet te veel de gebaande paden volgen en je eigen weg bepalen. Dat betekent volgens de wetenschappers dus dat wanneer leerlingen vaker de regels breken en autoritair gezag negeren ze meer kans hebben op een succesvolle carrière. Wanneer jouw puber wat minder toegeeflijk is, is hij of zij vaak ook volhardender in de studie- en werkloopbaan. Allemaal factoren dus die mogelijk bijdragen aan financieel onbezorgde toekomst.

Let wel: dwars zijn betekent niet apatisch in de les zitten… Het gaat om de pubers die vragen durven te stellen bij wat ze als vanzelfsprekend wordt voorgeschoteld. Toch zou ik het onderzoek er zeker bij houden voor de volgende ouderavond. “Nu u weer, meneer de conrector.”

Bron: Famme

Written By
More from Kees!

Video: Klaar is Kees! met Fernanda

Raak jij ook een beetje in paniek wanneer je meer dan twee...
Read More