Zoiets Wendy? / foto: Thibault Trillet via Pexels

Column: De reden waarom…

De eerste date. We spraken ‘veilig’ af voor een borreltje. Er was een klik, dus verlengden we de date met een hapje eten. Hij keek mij een paar keer lang aan. Leuke ogen, goeie kop. Ik durfde stiekem al te denken aan een vervolgdate. En deze date hoefde niet per se over te zijn. Dus ik vraag hem: “Nemen we nog koffie?” Waarop hij antwoordt: “Ik drink liever een kop thee.”

‘Schllupp!’*

(*Schllupp: het geluid van hermetisch dichtklappende schaamlipjes)

Ik kan het niet helpen, ik val op stoere mannen. En stoere mannen drinken geen thee. Kom op zeg. Een dubbele espresso, een goede bak zwarte koffie, nou vooruit dan, een cappuccino op z’n tijd. Maar dan wel zonder suiker. Thee is voor als je maagpijn hebt, of griep. Maar echte kerels zeiken niet over een griepje. Die gaan gewoon door met hun werk op het hoogste dak van een gebouwencomplex. Of in de kelders van Schiphol, waar ze met zware koffers zeulen. Zalig zwetend in hun werkkleding en schoenen-met-stalen-neuzen.

Hoe in hemelsnaam kan zo’n man je optillen, op bed gooien en brullen: “Ik ga jou eens vreselijk verwennen”?

Ja, daarvan gaat mijn hart sneller kloppen, mannen die werken met hun handen. Kantoorpikkies met blauwwit geruite overhemdjes en bruinleren schoenen? Ik pas. Een man die al moe wordt als-ie twee verdiepingen de trap op moet klimmen, omdat ‘die verdraaide lift weer eens out of order is’ (want daar houden ze ook heel erg van die typjes, strooien met Engelse termen). Hoe in hemelsnaam kan zo’n man je optillen, op bed gooien en brullen: “Ik ga jou eens vreselijk verwennen”? Zie je het voor je? Ik niet.

Wat blieft u dan wel, veeleisend madammetje? Fijn dat je het vraagt. Ik val op jongetjes. Wacht, ik begin even opnieuw. Die zin riekt te veel naar kinderporno. Ik val op jongere mannen. Een beetje grijzend zou leuk zijn. Ik ben inmiddels op de leeftijd dat mannen, jonger dan ik, al grijs worden dus dat scheelt. Maar dat grijs is niet leidend. Mijn mannenkeuze wordt niet bepaald door uiterlijk. Ik heb serieus een keer een megaknap vriendje gehad. Na drie weken waren we uitgepraat. Door zijn saaie, bijna lelijke, innerlijk werd die buitenkant steeds minder fraai.

Stoer en jong dus. En karakters; kunstenaars, muzikanten. Kim zegt altijd: “Als ze maar niet douchen, of er in ieder geval uit zien alsof ze niet douchen.” Waar het uiteindelijk om draait is dat hij mij laat lachen. Hoe cliché het ook klinkt. Van die andere clichés over bijvoorbeeld ‘hoe iemand je compleet maakt’ heb ik niet zo’n hoge pet op. Maar een goede dosis humor opent gegarandeerd de driedubbele smeedijzeren poort naar mijn hart.

En hij mag natuurlijk geen thee drinken.

Ik hoop niet dat ik iemand op z’n hart trap met dit relaas. Er is geen onderzoek aan vooraf gegaan, dit is puur mijn mening. Toch enigszins beledigd? Of je wanhopig aan het afvragen wat de moraal van deze column is? Lees dan de titel nog een keer en voeg eraan toe:

… ik nog steeds single ben.

More from Wendy Louise

Column: Wereldvreemd

Sinds ik besloot van het schrijven te gaan leven, werd ik langzaamaan...
Read More