Achter de tralies / Foto: Elisa Riva via Pixabay

Wannabe influencer jaren de cel in voor fraude

Fake it till you make it. Of zoals mijn oma vroeger zei: “Ben je niets en verbeeld je je niets, ben je twee keer niets.” Dat moet de 28-jarige Anna Sorokin ook gedacht hebben toen ze alles en iedereen oplichtte om het perfecte influencer leventje te leiden (@Instaqueenie, je bent gewaarschuwd!). Een Amerikaanse rechter heeft Sorokin tot een gevangenisstraf van vier tot twaalf jaar veroordeeld, ten onder aan de glitter en glamour.

Sorokin verhuisde in 2013 van Duitsland naar New York waar ze zich voordeed als een rijke erfgename. In werkelijkheid was ze de dochter van een Russische vrachtwagenchauffeur en platzak. Ze verbleef in dure hotels, at in sterrenrestaurants en hulde zich van top tot teen in de duurste merken. Waarvan? Ze had 275.000 dollar gestolen, 100.000 euro geleend bij de bank om zogenaamd een club voor kunstenaars te openen en ze wist ongedekte cheques uitbetaald te krijgen. Af en toe loste ze een paar rekeningen af bij het hotel, de rest van het geld is ‘verdampt’.

Eén vakantie te veel

Het ging mis tijdens een vakantie in Marokko, toen geen van haar twaalf creditcards nog bleek te werken… Een vriendin schoot ‘even’ 62.000 dollar voor maar toen die nooit een cent terug zag trok ze bij de politie aan de bel.

De rechter rekent het Sorokin zwaar aan dat ze als influencer veel invloed op jonge meiden had, haar Instagram account telde duizenden volgers. “Ik weet dat ze een trendsetter en influencer is, daarom denk ik dat de boodschap aan haar fans moet zijn dat deze acties consequenties hebben”, aldus de rechter in New York.

Inmiddels zijn de rechten voor het verhaal verkocht aan actrice Lena Dunham. Anna lijkt zich niet zo druk te maken over haar gevangenisstraf, wél over wie haar in de film zal gaan spelen. Suggesties?

Bron: NOS

Written By
More from Kees!

“Angst voor cellulitis is aangeleerd”

Je moet soms even zoeken, maar tussen alle filters en het gebruik...
Read More