Klaar is Kees! zalmpakketje

Video: Klaar is Kees! met Hendrickje

Eerst bedenken wat je gaat eten, vervolgens boodschappen doen, voorbereiden, daadwerkelijk koken… en dan is het binnen een paar minuten op. Dat rekensommetje staat Hendrickje van de Ven nogal tegen en koken staat dan ook niet bovenaan haar lijstje favoriete bezigheden. Bij lange na niet zelfs. Toch heeft ook zij een recept waar ze graag op terug valt omdat het snel, makkelijk en een succesnummer is. Een pakketje met zalm en verse groenten uit de oven, het Klaar is Kees! recept van Hendrickje.

Ook geen zin om vanavond lang in de keuken te staan en klinkt zo’n zalmpakketje meer dan prima? Bij deze de ingrediënten van dit Klaar is Kees! recept (voor vier personen) en natuurlijk de ‘instructies’.

  • 500 gr. zalmmoot (zo’n 125 gr. per persoon)
  • 2 courgettes
  • 6 wortels
  • 400 gr. peultjes
  • 14 zongedroogde tomaatjes
  • 1 citroen
  • zout en peper naar smaak

Bij het begin beginnen en vrij essentieel: zet de oven aan op 180 graden. Terwijl deze voorverwarmt snij je de groenten in grove stukken. Voor iedere portie leg je vervolgens twee dubbelgevouwen stukken aluminiumfolie op het aanrecht, de groenten leg je vervolgens in het midden, de zalm gaat er bovenop en een plak citroen als kers op de taart. Beetje zout en peper erover en eventueel wat olijfolie. Vouw het pakketje goed dicht (je wilt niet net als Hendrickje ‘s avonds de oven nog moeten soppen) en dat gaat vervolgens 30 minuten in de oven. Moet lukken toch?

Hendrickje heeft haar recept via Voedzaam & Snel, je kan natuurlijk altijd variëren en voor andere groenten kiezen. Eet smakelijk!

Klaar is Hendrickje!

Eerder zagen we Pauline in de keuken die nog net niet haar waterkoker gebruikte voor een pasta met truffelsaus. Ben jij ook geen held in de keuken en heb je daarom een typisch Klaar is Kees! recept op de plank? Maak al onze levens een beetje makkelijker en mail Kees! op redactie@ditiskees.nl.

Written By
More from Kees!

Instagram cliché: #lavenderfields

Een beetje influencer probeert natuurlijk origineel te zijn en de mooiste plaatjes...
Read More