Kees! versus wesp: 1 – 0

De nazomer valt helaas samen met het wespenseizoen. En hoewel er ieder jaar wel een plaag wordt verspeld lijken het er dit jaar ├ęcht wel veel te zijn. Wanneer het op wespen aankomt heb je een paar opties: stil blijven zitten, de lucht circuleren of in paniek gillen en om je heen slaan. Maar zou het niet ultiem lekker zijn wanneer ze niet eens bij je in de buurt komen? Hier een gouden tip!

De oplossing blijkt een ‘fruittafeltje’ in je tuin te zijn. Wespen zoeken iets zoets en daarom zijn ze zo gefocust op jouw eten, drinken of parfum. Insectenexpert Marcel Dicke vertelt dat je ze het vooral makkelijk moet maken en het zoet op een presenteerblaadje moet aanbieden. Om vervolgens zelf ergens anders te gaan zitten. “Maak een plekje in de tuin waar je een rotte appel legt en leg ook die door fruitvliegjes aangetaste pruim erbij. Vinden ze heerlijk. Op den duur weten ze waar ze moeten zijn en dan is de kans groot dat ze jou met rust laten. Dat fruit vinden ze toch lekkerder.”

Een plantenspuit helpt ook, wespen houden niet van water. Maar sla ze nooit dood! Dan komt er een feromoon vrij dat andere wespen niet alleen aantrekt maar ook nog eens agressiever maakt. Dan ben je nog verder van huis. Of de rest van de dag binnen.

Nog meer anti-wespen tips zijn welkom! Want Kees! wil nog zoveel mogelijk van het mooie weer genieten.

Britse stand-up comedian Micheal Mcintyre begrijpt de hel die wespenseizoen heet.

Bron: Margriet

Written By
More from Kees!

Wannabe influencer jaren de cel in voor fraude

Fake it till you make it. Of zoals mijn oma vroeger zei:...
Read More