De Lempuyang tempel op Bali / foto: Stijn Dijkstra via Pexels.

Insta-bluf op Bali

Oops, they did it again! De prachtige beelden op Instagram waar we ons zo graag aan verlekkeren geven soms niet bepaald de werkelijkheid weer. Weet je nog, die prachtige lavendelvelden in de Provence? Daar loop je niet moederziel alleen maar sta je in de rij voor zo’n Instagrammable foto. Een favo spot voor influencers op Bali moet ook al aan wachttijden geloven, maar ze gaan daar nog nét een stapje verder…

Pura Penataran Agung Lempuyan is een Balinese hindoe-tempel aan de voet van een berg op het Indonesische eiland. Je zou denken dat alleen al aanwezig zijn bij dit heiligdom een moment is om vast te willen leggen, maar nee. Op Instagram zie je foto’s verschijnen met een weerspiegeling van de tempel en de influencer, liefst springend, in sereen rimpelloos water. Kijk maar!

(Meer van dit soort foto’s? Check #lempuyangtemple op Instagram)

Zo’n magische plek wil je natuurlijk met eigen ogen aanschouwen! Maar dat Instagram geen Lonely Planet is blijkt wel uit de hordes verbaasde volgers die op de bestemming aangekomen zien dat er helemaal geen water in de buurt is… Het effect wordt gecreëerd doordat een local die de foto maakt een spiegeltje onder de iPhone houdt, het is letterlijk een ‘mirror image’.

Neemt niet weg dat het mooie en indrukwekkende foto’s zijn, maar wat een cultureel hoogtepunt is en een heiligdom voor de lokale bevolking wordt gedegradeerd en gemanipuleerd tot ‘perfecte’ achtergrond voor een vakantiefoto. Nu maar hopen dat ze tijdens het wachten voor hun moment tussen de poort ook wat hebben meegekregen over de plek waar ze waren. Namasté.

Nog even een foto dan van de locatie zonder trucjes. Ook mooi toch?

Bron: o.a Telegraaf en The Best Social Media.

Written By
More from Kees!

Doe mij nog maar een beetje!

Misschien bedacht je je tijdens het opstellen van je boodschappenlijstje dat de...
Read More