Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet… aan het huis van Lil’ Kleine

Lil’ Kleine gaat verhuizen, want er komt een kleine Kleine, zijn ‘bachelor pad’ aan de Kerkstraat in Amsterdam werd dus te koop gezet. Het huis wordt de hemel in geprezen en iedereen vergaapt zich aan de walk-in closet en de champagnemuur. We willen zo graag genieten van het perfecte plaatje dat we vergeten kritisch door de glamour heen te kijken, daarmee is deze Batcave van Lil’ Kleine eigenlijk een symptoom van hoe we vaak denken dat het gras bij een ander toch net ietsje groener is.

De nieuwe eigenaar woont straks zoals omschreven dan wel in ‘hartje Amsterdam’ maar zal daar weinig van merken. Er zitten namelijk geen ramen in het huis! Is iemand dat al tussen het Moët & Chandon geweld opgevallen? Het huis bevindt zich achter de garage en het enige buitenlicht in het appartement komt van het kleine binnenplaatsje (dat is een lichtschacht, om er zo toch voor te zorgen dat er iets van daglicht in zo’n huis komt). Om deze reden zijn er in de twee achterkamers lichtkoepeltjes geplaatst, maar die kunnen niet open. Even lekker doorluchten zit er dus niet in.

Waarschijnlijk heeft Lil’ Kleine, of Jorik Scholten zoals hij echt heet, gedacht: ik werk ‘s nachts, ik slaap overdag, geen ramen, geen probleem. Hij heeft appartement helemaal op en top naar zijn smaak gestyled en daar waarschijnlijk de afgelopen twee jaar heerlijk gewoond. Maar zou je zelf zóveel geld neerleggen voor een huis zonder ramen? Zonder blik op de buitenwereld? Ik wil ook wel een walk-in closet maar er zijn grenzen toch…

Jorik en zijn verloofd Jaimie Vaes hebben inmiddels een nieuw onderkomen gevonden, bijna 350 m2 aan de Prinsengracht. Prijskaartje: 2,3 miljoen euro. Maar daar heb je dan wel een tuin voor!

Written By
More from Kees!

Even je moeder bellen, knappen jullie allebei van op

We kunnen niet altijd de perfecte dochter zijn. Misschien ben je soms...
Read More